Startpagina | Zoeken | Soort identificeren | Taxonomische boom doorbladeren | Quiz | Over deze website | Geef uw mening

Wetenschappelijke naam:
Apus caffer (Lichtenstein, 1823)

Nederlandse naam:
Kaffergierzwaluw

Vogelgroep:
Gierzwaluwen

Veldkenmerken. 14 cm. Kleiner dan Gierzwaluw, maar kleur en silhouet gelijk. Rug glanzend zwartblauw, gezicht bleek, smalle witte band over stuit en witte rand aan armpennen. Vleugels puntiger en staart dieper gevorkt.

Geluid. Een gutturaal gekwetter, lager dan van Gierzwaluw.

Voorkomen. Zomergast; lokaal en schaars in zuidwest Spanje.

Habitat. Bij steden en dorpen. Broedt in verlaten nesten van zwaluwen, vooral die van Roodstuitzwaluwen.

Voedsel. Insecten en andere vliegende ongewervelden. Fourageert nabij kolonie, vaak op grote hoogte.

Kaffergierzwaluw (Apus caffer)