Startpagina | Zoeken | Soort identificeren | Taxonomische boom doorbladeren | Quiz | Over deze website | Geef uw mening
 
Welkom bij de vogels
Deze site bevat informatie over 447 soorten vogels die in Nederland en elders voorkomen. De gegevens zijn afkomstig van de cd-rom Vogels van Europa van ETI BioInformatics.

Voor elke vogel wordt informatie gegeven over de verspreiding in Europa, Noord-Afrika en Klein-Azië, en over het habitat (leefgebied), en worden sonogrammen en eieren afgebeeld.

Er staan, naast alle soorten die in Europa broeden, ook doortrekkers en wintergasten. Er zijn twee soorten verspreidingskaarten opgenomen. De kaarten bij de soortbesprekingen omvatten Continentaal-Europa, het Middellandse Zeegebied, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland. De interactieve kaarten onder ’Atlas’ gaan tot 45° oosterlengte, Madeira, de Canarische Eilanden, Noord-Afrika en Klein-Azië (zie ’Verspreiding’ voor meer informatie over deze kaarten).

Om de determinatie te vergemakkelijken zijn er illustraties en verspreidingskaarten, kan zang of roep beluisterd worden en wordt een beschrijving gegeven van de belangrijkste veldkenmerken. De site biedt tevens de mogelijkheid eieren van een groot aantal Europese soorten te determineren. De inleidende hoofdstukken geven algemene informatie over vogels, in de woordenlijst worden de vele technische termen uitgelegd.

De informatie en illustraties zijn hoofdzakelijk origineel, of gebaseerd op de meest recente standaardwerken, behalve de afbeeldingen van de eieren die uit Bädeker (1863) zijn overgenomen.