Startpagina | Zoeken | Soort identificeren | Taxonomische boom doorbladeren | Quiz | Over deze website | Geef uw mening

Reverdin, 1913

Woestijndikkopje

Beschrijving:
Het woestijndikkopje kan worden aangetroffen op droge, rotsachtige hellingen met stukken bloemrijke vegetatie, bij laag struweel en zelfs in dorpen. De vlinders vliegen laag bij de grond. Als ze zitten te rusten, houden ze hun vleugels meestal opengevouwen. Het is onduidelijk hoeveel generaties de soort in Griekenland heeft; de meeste waarnemingen komen uit mei en juni.

Leefgebied:
Phrygana vegetaties
Steile rotsen - zeekusten

Sterk gelijkende soorten:
Carcharodus lavatherae

Verspreiding:
Komt in Europa alleen op enkele Griekse eilanden in de O-Ege´sche Zee voor. Vliegt vanaf zeeniveau tot 200m.

Vliegtijd:
mei, juni, juli, augustus, september, oktober.

Status Europa:
Soort is thans niet bedreigd in Europa.

Status Benelux:
Komt niet in de Benelux voor.

Trend en mate van voorkomen per land:
C. stauderi 7

Woestijndikkopje (Carcharodus stauderi)